در پادکست روش نیما قاضی راوی پادکست یک یا چند روایت واقعی از فضای کاری یا زندگی میگوید؛ تا با دوباره نگاه کردن به آنها چیزهایی برای خودمان کشف کنیم. در اپیزود دوم قرار است قصه تغییر و تحول در زندگی را بشنویم. همان نقطهای که تصمیم میگیرید دیگر این مسیر تعیین شده را ادامه ندهید و آینده خلق شده خودتان را بسازید. برویم ببینیم در اپیزود شیرجه عمیق چه خبر است.
“در اپیزود دوم من یک تجربه شخصی درباره تحول در کار و زندگی رو روایت میکنم و اینکه چطور در این راه با ترسها مواجه شدم. ماجرا از ۱۰ اسفند ۹۸ شروع شد. وسط بحران کرونا در دفتر علی بابا…”
تفاوت آینده پیش فرض با آینده خلق شده چیست؟
خیلی از اوقات در روزمرهها غرق میشویم و زندگی ما را با خودش میبرد. در این حالت ما داریم در آینده پیش فرض یا default future زندگی میکنیم. وضعینی که یک سری انتخاب از پیش تعیین شده داریم و روی یک ریل مشخص حرکت میکنیم.
اما خبر خوب این است که میتوانیم این وضعیت را تغییر بدهیم و در عوض یک آینده جدید برای خودمان خلق کنیم. آینده خلق شده یا created future وضعیتی است که تا الان برایمان قابل تصور نبوده، و ادامه خطی راه فعلی نیست. با خلق چنین آیندهای و زندگی در آن میتوانیم تحول ایجاد کنیم و فعالانه دنبال ارزش و رویاهایمان برویم.
رویاپردازی را با آینده خلق شده اشتباه نگیریم!
“من دوست دارم محیط زیست را بهتر کنم” ” میخواهم در فلان زمینه شغلی متخصص بشوم” و آرزوهای مشابه که همه ما داریم یا از اطرافیان میشنویم. این عبارات صرفا رویاپردازی درباره آینده هستند. آینده خلق شده باید ویژگیهای مشخصی داشته باشد که در این اپیزود کاملا با آنها آشنا میشویم. به طور خلاصه یک آینده خلق شده باید سه ویژگی زیر را داشته باشد:
۳ ویژگی مهم آینده خلق شده
- هدفگذاری اسمارت: smart مخفف پنج کلمه specific (مشخص)، measurable (قابل اندازهگیری)، achivable (قابل دستیابی)، realistic (واقع گرایانه)، و timebound (در محدوده زمانی مشخص) باشد. مثلا در مورد specific شما نمیتوانید صرفا بگویید میخواهم محیط زیست را بهتر کنم. باید مشخص کنید که دقیقا قرار است چه کاری انجام دهید؛ میخواهید زبالهها را از طبیعت پاکسازی کنید؟ میخواهید محصولات ارگانیک تولید کنید؟ یا…؟
- همراهی ذینفعان: آینده را وقتی میشود با قدرت ساخت که ذینفعان آن آینده همراهش باشند. ذینفعان برای هر کسی و هر کاری متفاوت هستند. مثلا کسی که کسبوکار محصولات روستایی میسازد باید به منفعت تولیدکنندگان روستایی فکر کند، و آیندهای ترسیم کند که آنها هم دوست داشته باشند و از این آینده منتفع بشوند.
- الهامبخشی: و در نهایت این آینده خلق شده تصویری باشد که به ما انرژی میدهد و ما را سرحال میکند. در همین راستا میتوانید ماجرای شیرجه عمیق از بنیانگذار سرآوا را در میانه این اپیزود گوش دهید.
تحول آینده بدون سختی نیست
خب، آینده خلق شده را ساختیم و تمام؟ نه متاسفانه! در دنیای حقیقی رسیدن به هر هدفی سختی خودش را دارد. در پادکست نیما قاضی از تجربه واقعی خودش در مسیر آینده خلق میگوید. از سختیهایی که در ماههای اول پیش آمد، پیشبینیهایی که محقق نشد، و نا امیدی و درهای بسته.
پیشنهاد: اپیزود قبلی به موضوع رفع تعارض در سازمان میپردازد. اگر هر نوع از همکاری را تجربه میکنیم توصیه میکنیم اپیزود قوزک پا را بشنوید.
و بالاخره گشایشها اتفاق افتاد
در بخش پایانی پادکست پایان خوش داستان را میشویم. اینکه چطور از هر دری که بسته بود حالا کم کم داشت گشایش اتفاق میافتاد، ایدههای اول سال داشت به ثمر میرسید و وضعیت از دره مرگ خارج میشد
“سال ۹۹ برای من با یه به هم ریختگی آزاردهنده در زندگیم شروع شد یه آینده جدید برای خودم خلق کردم. هم مشخصات اسمارت رو داشت هم منافع ذی نفعان رو توش لحاظ کرده بودم و هم برام هیجان انگیز و انرژی بخش بود برای ساختن این اینده خلق شده کارهای مختلفی کردم. یه دوره چند ماهه سخت داشتم که انگار کارها پیش نمیرفت و وارد دره شبح مرگ شده بودم با ادامه دادن و استمرار از این دوره گذاشتم و نهایتا گشایش های زیادی برام افتاق افتاد اونقدری که دیگه وقت نداشتم جواب این همه موقعیت رو بدم”
شما هم به خلق آینده جدیدی برای خودتان فکر میکنید؟ ماجرای این اپیزود و درسهای مهم آن را از دست ندهید. اپیزود شیرجه عمیق از پادکست روش را میتوانید از تمام اپلیکیشنهای پادگیر گوش کنید. کافی است نام “روش” یا “Ravesh” را جستجو کنید. منتظر نظرات شما همراهان عزیز هستیم.