مشاوره حقوقی استارتاپ چیست و چرا ضرورت دارد؟

مشاوره حقوقی استارتاپ

مشاوره حقوقی استارتاپ از خدماتی است که در همان مراحل راه‌اندازی اهمیت پیدا می‌کند. یک استارتاپ از مراحل ایده تا توسعه محصول باید به مسائل ثبت، اداری و حقوقی توجه داشته باشد.

کمک گرفتن از مشاور حقوقی استارتاپ باعث می‌شود از همان ابتدا مسائل حقوقی را رعایت کنید و اقدامات پیشگیرانه لازم را انجام دهید؛ تا روند رشد و موفقیت کسب‌وکار به خاطر مسائل قانونی به خطر نیوفتد. در این مقاله از فزایش آنچه که باید از مشاوره حقوقی استارتاپ ها را بدانید برایتان توضیح می‌دهیم و ۷ نیاز حقوقی استارتاپ را بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

مشاوره حقوقی استارتاپ چیست؟

مشاوره حقوقی خدماتی است که به استارتاپ‌ها برای راه‌اندازی و فعالیت قانونی کمک می‌کند. یک مشاور حقوقی به استارتاپ‌ها کمک می‌کند تا مسائل تخصصی حقوقی را بهتر درک کنند و مراحل اداری و قانونی راه‌اندازی و ثبت را به‌درستی پیش ببرند. چارچوب‌های نظارتی، قرارداد، استخدام، مالکیت معنوی، ثبت ایده، شراکت و… از موضوعات کلیدی در مشاوره حقوقی استارتاپ هستند.

در کل هرگونه راهنمایی، توصیه و کمک حقوقی برای استارتاپ‌ها، در گروه خدمات مشاوره حقوقی قرار می‌گیرد.

مشاوره حقوقی استارتاپ چیست

نیازهای حقوقی استارتاپ کدامند؟

استارتاپ ها هم در مرحله راه‌اندازی و هم برای گسترش نیازهای حقوقی دارند. در این بخش با رایج‌ترین مسائل حقوقی کسب‌وکار آشنا می‌شویم.

  1. ثبت شرکت استارتاپی

در اولین گام استارتاپ باید فعالیت را در قالب شخصیت حقوقی ثبت کند. اولین نقشی که وکیل حقوقی می‌تواند در استارتاپ ایفا کند از همینجا آغاز می‌شود. وکلا به دلیل تسلط بر قانون تجارت و نحوه ثبت شرکت، می‌توانند مشاوره لازم را به شما ارائه بدهند. مثلا باید بدانید که کسب‌وکار شما مطابق با کدام یک از انواع شرکت‌های تجاری (سهامی خاص، مسئولیت محدود و…) است، و آن را در همین قالب به ثبت برسانید.

در ادامه می‌توانید مشاوره لازم برای تشکیل پرونده و تهیه اسناد و مدارک لازم را از وکیل حقوقی دریافت کنید. به این ترتیب استارتاپ شما به عنوان یک شرکت قانونی به رسمیت شناخته می‌شود و می‌توانید به فعالیت بپردازید.

  1. تهیه اسناد حقوقی

انطباق با قانون برای شرکت‌های تجاری ضروری است. در همین راستا باید مطمئن باشید که اسناد و قراردادهای شما به درستی تنظیم شده باشند. یکی از خدمات مهم مشاور حقوقی استارتاپ ها تهیه پیشنویس اسناد حقوقی است. وکلا می‌توانند توافق‌نامه‌های حقوقی که با مقررات صنایع شما مطابقت دارد را تنظیم کنند. مثلا قراردادهای سرمایه‌گذاری که در پروسه جذب سرمایه به آن نیاز خواهید داشت.

پیشنهاد مطالعه: راهنمای جذب سرمایه برای استارتاپ

  1. بازبینی قراردادها

استارتاپ‌ها به عنوان کسب‌وکارهای فعال در صنعت، روابط و همکاری‌های متعددی در طول فعالیت برقرار می‌کنند. اساسا ایجاد روابط مثبت کاری یکی از اهداف موفقیت شرکت‌هاست. در طی این همکاری‌ها به تنظیم قراردادهای حقوقی نیاز پیدا می‌کنید. شامل انواع قراردادهای کاری که ملزم به امضای آن هستید.

در تنظیم قراردادهای همکاری، مشاوره حقوقی استارتاپ حافظ منافع شماست. وکیل حقوقی با مطالعه و بازبینی قرارداد، به واسطه تخصصی که دارد منافع و امور شما را تضمین می‌کند تا طی یک قرارداد نادرست دچار مشکلات و سوءاستفاده‌های احتمالی نشوید.

  1. حفاظت از حقوق معنوی

شما باید بتوانید از دارایی‌های معنوی استارتاپ خودتان حفاظت کنید. با مالکیت حقوق معنوی می‌توانید پشتیبانی قانون را داشته باشید و در صورت بروز مشکل از حقوق کسب‌وکارتان دفاع کنید. حق ثبت اختراع، ثبت ایده، علائم تجاری، حق چاپ، کپی رایت و… از موضوعات رایج در حقوق معنوی هستند.

گاهی استارتاپ‌ها بنابر شرایط با کارمندان خود نیز قرارداد محرمانگی و عدم رقابت امضا می‌کنند. سیاست‌های حفاظت از داده‌ها نیز از موضوعاتی است که وکیل می‌تواند طبق نیاز شما، راهنمایی لازم را ارائه بدهد.

  1. استخدام و قرارداد

استارتاپ برای استخدام کارکنان باید قراردادهای کاری تنظیم کند. در تنظیم قرارداد باید مطمئن شوید که جزئیات آن با قانون تجارت کشور و تامین اجتماعی تطابق دارد. از طرفی باید منافع دوطرف را طوری درنظر بگیرید که حمایت قانون را از دست ندهید.

در بندهای قرارداد لازم است موضوعات نقش کارکنان، تعهدات، حقوق و مزایا، پاداش، شرایط استخدام، شرایط خروج، حفاظت از داده‌ها و… مطرح شود. اشتباه در تنظیم قرارداد می‌تواند هزینه زیادی را برای کسب‌وکار شما ایجاد کند. به همین دلیل توصیه می‌شود فرمت قرارداد را با یک وکیل حقوقی چک کنید. همچنین از وکیل بخواهید که شما را در جریان تغییرات و آپدیت‌های قانون کار قرار بدهد.

  1. اجاره نامه تجاری

شرکت‌های استارتاپی برای استقرار تیم و رشد کسب‌وکار به فضای تجاری نیاز دارند. خیلی اوقات مخصوصا برای استارتاپ‌های نوپا سرمایه لازم برای خرید فضا وجود ندارد و اکثر کسب‌وکارها فضای تجاری موردنیازشان را اجاره می‌کنند. قرارداد اجاره تجاری با مسکونی متفاوت هستند. وکلای تجاری با تسلط بر اجاره تجاری و فرآیندهای رایج، مشاوره لازم را در این زمینه به شما ارائه می‌دهند.

  1. امور مربوط به شراکت

استارتاپ شما یا به صورت شراکتی فعالیت را آغاز کرده، یا به زودی باید جذب سرمایه انجام دهید و سرمایه‌گذار را وارد هیئت مدیره کنید. در هر دو صورت شما با مسائل حقوقی مربوط به شراکت مواجه خواهید شد. مشاوره گرفتن از مشاور حقوقی کمک می‌کند پروسه توافقات و تنظیم قرارداد را به درستی پیش‌ ببرید.

موضوع شراکت بسیار حساس است و برای پیشگیری از مشکلات و اختلافات آینده، لازم است امور اداری و حقوقی آن با نهایت جزئیات انجام شود. بنابراین توصیه می‌کنیم تمام توافقات مثل تقسیم سود و زیاد، مقدار سهام، استراتژی خروج و… را به صورت قانونی درج کنید.

پیشنهاد مطالعه: نکات انتخاب شریک تجاری

مرکز مشاوره حقوقی استارتاپ

مشاور حقوقی استارتاپ چه کمکی به کسب‌وکارها می‌کند؟

شما می‌توانید تمام مسئولیت‌های حقوقی کسب‌وکار را بپذیرید و ریسک را بر عهده بگیرید. اما این کار اصلا توصیه نمی‌شود. شرکت‌های استارتاپی به صورت معمول پر ریسک هستند، تحمیل کردن ریسک قانونی شرایط را برای موفقیت بسیار پیچیده‌تر می‌کند. به همین دلیل بهتر است همکاری با مشاور حقوقی را از همان مراحل اولیه در نظر داشته باشید. این همکاری می‌تواند طبق نیاز شما شکل بگیرد. مثلا برای اکثر استارتاپ‌های نوپا برون‌سپاری و بازبینی جوابگو است. اما اگر کسب‌وکار گسترده‌ای دارید می‌توانید یک وکیل حقوقی استخدام کنید.

در هر صورت همکاری با مشاور حقوقی، حمایت و محافظات قانونی از استارتاپ را به همراه دارد. مشاوران حقوقی در تمام امور استارتاپ از قرارداد و شراکت تا استخدام و حفاظت از داده‌ها همراه شما هستند و از شما در برابر مشکلات قانونی دفاع می‌کنند.

شما به عنوان یک شرکت استارتاپی با دولت، اشخاص عمومی، سرمایه‌گذاران و کارکنان طرف هستید. لازم است در تعامل و ارتباط با تمام این گروه‌ها قوانین را رعایت کنید تا از مالیات‌های سنگین، خطرات قانونی و اختلافات جلوگیری شود.

چطور مشاوره حقوقی استارتاپ دریافت کنیم؟

برای انتخاب مشاور حقوقی مناسب، به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • پروفایل و سوابق کاری وکیل را چک کنید تا از تخصص و تجربه او مطمئن شوید.
  • بهتر است مشاور موردنظر با حوزه کاری شما آشنایی داشته باشد.
  • خدماتی که وکیل ارائه می‌دهد را با نیازهای خودتان مطابقت بدهید.

در نهایت اینکه برای دریافت مشاوره حقوقی و تخصصی استارتاپ می‌توانید با مشاوران فزایش در ارتباط باشید. مشاوران ما با سال‌ها تجربه و تخصص در همکاری با استارتاپ‌ها، آماده کمک به شما هستند. برای شروع فرم درخواست مشاوره را تکمیل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *