میخواهید دقیقا بدانید مشاور مارکتینگ چیست و چه نقشی دارد؟ درباره مزایا یا وظایف مشاوره مارکتینگ سوال دارید؟ جای درستی هستید! در این مقاله قرار است به صورت مختصر و مفید درباره مشاوره دیجیتال مارکتینگ یاد بگیریم؛ تا از این خدمات به طور موثر در سازمان استفاده کنیم. با فزایش همراه باشید.
مارکتینگ چیست؟
مارکتینگ یا بازاریابی فرآیندی است که از تحقیقات اولیه شروع میشود و تا مراحل بعد از فروش ادامه دارد. دیجیتال مارکتینگ تلاش میکند با ایجاد و انتقال ارزش به مشتری، هم رضایت او را جلب کند و هم سود بیشتری برای بیزنس فراهم کند.
وجود مارکتینگ پلن در هر سازمانی ضروری است. و شامل تحقیقات بازار، برندینگ، تبلیغات، رسانه، روابط عمومی، توسعه محصول ،ارتباطات، فروش، خدمات مشتری و تحلیل بازار میشود.
مشاور مارکتینگ چیست؟
این شخص یک مشاور خارج از سازمان است که برای برنامهریزی و اجرای استراتژی مارکتینگ به شما کمک میکند. مشاوران مارکتینگ معمولا تحصیلات، تخصص و تجربه بالایی در این حوزه دارند. در نتیجه با آگاهی کامل میتوانند نیاز سازمان شما را تشخیص بدهند و برای گرفتن بهترین نتیجه راهنماییتان کنند.
احتمالا بین برنامه بازاریابی فعلی شما، تا نقطه هدف کسبوکار یک فاصلهای وجود دارد. مشاور مارکتینگ کسی است که این فاصله را برایتان پر میکند، و تخصص موردنیاز را به سازمان شما اضافه میکند. این افراد یا به طور مستقل کار میکنند، یا در شرکت های مشاوره فعالیت دارند. در هر صورت تلاش آنها بر این است که سازمان شما را به اهداف موردنظر برساند. به این منظور بعد از تحلیل و بررسی دقیق سازمان و مخاطب هدف، استراتژی مناسب را به شما پیشنهاد میدهند.
چرا مشاوره دیجیتال مارکتینگ برای سازمان اهمیت دارد؟
فرقی ندارد کسبوکار کوچک است یا بزرگ. تمام صنایع به برنامه مارکتینگ نیاز دارند. در واقع حتی اگر بهترین ایده را هم داشته باشید، بدون بازاریابی به موفقیت چندانی نخواهید رسید. وجود مشاور مارکتینگ در سازمان از چند جهت اهمیت دارد.
- حل مشکلات و چالشها: خیلی اوقات برنامه بازاریابی فعلی مشکل دارد، یا سازمان را به نتایج دلخواه نمیرساند. مثلا با وجود بودجه کافی، نمیتوانید تعداد مشتری موردانتظار را جذب کنید. در این شرایط مشاور مارکتینگ میتواند با عیبیابی مساله، موانع و مشکلات را حل کند و راهکار موثر ارائه بدهد.
- افزودن تخصص: احتمالا همین الان هم واحد بازاریابی در شرکت دارید. اما میتوانید با مشاوره مارکتینگ تخصص موردنیاز را به تیم اضافه کنید. مثلا تصور کنید محصول جدید را لانچ کردهاید و میخواهید طی یک پروژه کوتاهمدت فیدبکهای مشتری را بررسی کنید. در این شرایط به جای استخدام کارمند جدید، میتوانید از تخصص یک مشاور کمک بگیرید.
- برنامهریزی و استراتژی: مشاور حرفهای که از بیرون به سازمان شما نگاه میکند یک کمک عالی است. او از بازار آگاه است و نسبت به سازمان شما پرسپکتیو خارجی دارد. در نتیجه میتواند برنامه استاندارد و درستی را به شما پیشنهاد بدهد. همچنین کمک کند تا نیاز و اهداف بیزنس را به درستی شناسایی کنید و برای رسیدن به بازار هدف استراتژی بچینید.
مزایای مشاوره مارکتینگ
- ایجاد برنامه بازاریابی همراستا با اهداف بیزنس
- افزایش فروش و سودآوری
- جذب مشتریان بیشتر و باکیفیتتر
- برندینگ و ایجاد تصویر برند
- مشاوره تخصصی در زمینه کمپینها
- مشاوره تخصصی در زمینه محتوا، سئو و سوشال
- ایجاد و توسعه مزیت رقابتی
- صرفهجویی در زمان و تحقق سریعتر اهداف
- کمک به رشد کسبوکار و رقابت در بازار
- وصل کردن شما به شبکه بزرگتر و افراد متخصص
وظایف مشاور مارکتینگ چیست؟
این مورد بستگی به نیاز سازمان شما دارد. برای شرح وظایف باید دقیقا بدانید که مشاور را به چه دلیل استخدام کردید؟ آیا نیاز به اصلاح و بهینهسازی فعالیتهای بازاریابی دارید؟ آیا به چالش و مانعی در سمت مشتریان برخورد کردهاید؟ بعد از مشخص کردن هدف میتوانید جزئیات همکاری، وظایف و انتظارات را تعریف کنید.
به طور کلی مشاوران بازاریابی وظایف زیر را در سازمانها به عهده دارند:
- تجزیه و تحلیل استراتژیهای بازاریابی موجود در سازمان (بررسی اینکه استراتژی فعلی موثر است یا نه، و چه اصلاحاتی میتوان روی آن انجام داد.)
- ایجاد یک استراتژی بازاریابی جدید برای رساندن شرکت به اهداف خود
- توسعه هویت برند، یا ریبرندینگ و اصلاح تصویر برند قدیمی. تا بتوان ارتباط بهتری با مخاطب برقرار کرد
- توسعه گایدلاینها و فعالیتهای محتوایی برای تولید محتوای هدفمند و تاثیرگذار
- بهینهسازی محتواهای قدیمی، سئو، و اصلاح فعالیتهای سوشال
- آموزش کارکنان برای فعالیت موثر در مسیر بازاریابی شرکت
- طراحی فرآیندهای جدید برای همکاری بهتر و مدیریت بهینه پروژهها
- گزارشگیری، تحلیل و نظارت روی روند پیشرفت فعالیتهای بازاریابی
- به روز نگه داشتن فعالیتهای مارکتینگ سازمان با توجه به شرایط بازار
پیشنهاد مطالعه: برندینگ چیست؟ راهنمای طراحی برند
همه چیز درباره جایگاهیابی بازار
مشاور مارکتینگ؟ آژانس تبلیغاتی؟ یا استخدام مارکتر؟
ممکن است به این فکر بیافتید که به جای مشاور مارکتینگ، یک نیروی تمام وقت را استخدام کنید. در مقایسه این دو باید بگوییم که استخدام کارمند یک رویکرد طولانیمدت است. این شخص میتواند به شناخت دقیقتری از کسبوکار شما برسد و نتایج اثربخشی را ایجاد کند. اما اگر برای اهداف کوتاه مدت به کمک نیاز دارید بهتر است سراغ مشاور بروید. این روش انعطافپذیر است و تعهدی در خصوص حقوق دائمی و بیمه و فضای کار نخواهید داشت.
در اجرای روتینها و تسکهای جاری سازمان، وجود یک نیروی مارکتر دائمی کمککننده است. اما برای موارد خاص و تخصصی مشاور مارکتینگ. مثلا اگر دقیقا میخواهید روی برندینگ کار کنید، میتوانید مشاوری را انتخاب کنید که تخصص و تجربه خوبی در زمینه برند دارد. در حالی که کارمند شما معمولا چنین سطح تخصص بالا را در همه موضوعات نخواهد داشت.
در مورد مقایسه مشاور با آژانس تبلیغاتی نیز باید بگوییم، آژانسها معمولا مجری پروژه هستند و در بخش اجرا به شما کمک میکنند. مثلا معرفی محصول یا خدمات شما. اما اگر به فرآیندسازی، عیبیابی، اصلاحات و طراحی استراتژی نیاز دارید، از مشاور بازاریابی کمک بگیرید.
مهارتهای یک مشاور مارکتینگ عالی
فعالیت به عنوان مشاور مارکتینگ نیاز به تخصص و مهارت بالایی دارد. بسته به دامنه کار ممکن است مشاور در یک زمینه خاص تمرکز کند، یا وارد شاخههای متنوع بشود. برای پیدا کردن بهترین مشاور دیجیتال مارکتینگ به دنبال مهارتهای زیر باشید:
- تجربه در مدیریت کانالهای بازاریابی
- هوش تجاری و آشنایی با شرایط بازار
- توانایی تجزیه و تحلیل براساس معیارهای مارکتینگ
- مهارتهای ارتباطی برای شناخت بهتر مخاطب و ارتباط موثر با تیم
- نظم و ساماندهی برای پیش بردن پروژهها و توجه به ددلاینها
- خلاقیت و آگاه بودن از ترندها و آپدیتها
- توانایی پژوهش و انجام تحقیقات
همچنین لازمههای فعالیت در این شغل معمولا به شرح زیر هستند:
داشتن تجربه در نقش مشاور مارکتینگ یا نقشهای مشابه
تخصص در زمینه آنالیز دیتا و تحقیقات بازار
دانش عمیق از اصول بازاریابی، ابزار و روشها
مسلط به نرمافزارها و ابزارهای مارکتینگ
توانایی حل مساله و داشتن تفکر استراتژیک و تحلیلی
تحصیلات در زمینه بازاریابی، ارتباطات، کسبوکار و سایر رشتههای مرتبط (امتیاز محسوب میشود)
بهترین شرکت مشاوره مارکتینگ
حالا که اهمیت کمک گرفتن از مشاوران را دانستیم، راه رسیدن به بهترین شخص یا شرکت مشاور مارکتینگ چیست؟ میتوانید در اینترنت جستجو کنید. پرسوجو از همکاران و دوستان، بررسی پروفایل مشاوران در شبکههای اجتماعی، از دیگر راههای رسیدن به مشاور مناسب برای سازمان شماست. مجموعه فزایش یکی از بهترین شرکتها در این زمینه است که امکان مشاوره با مدیران باتجربه از استارتاپهای مطرح کشور را فراهم کرده است.
گروه مشاوره تخصصی فزایش در تشکیل تیم، توسعه، عیبیابی و اثربخشی به شما کمک میکند. مشاوران ما با تجربه عملیاتی موفق، موثرترین زیرساخت مارکتینگ را بر اساس نیاز بیزنس شما پیادهسازی میکنند. برای اطلاعات بیشتر میتوانید فرم درخواست مشاوره را تکمیل و ارسال کنید.
جمعبندی
اقدام برای همکاری با مشاور مارکتینگ بسیار ساده اما تاثیرگذار است. صرفهجویی در زمان و هزینه، رشد سریعتر کسبوکار، دسترسی به تجربیات یک بازاریاب ارشد، اضافه کردن دیدگاههای تازه به بیزنس، حل موانع و ارائه راهکار از مزایای مشاوره دیجیتال مارکتینگ هستند. برای مطالعه بیشتر در مورد مشاوره کسبوکار میتوانید به مقالات زیر سر بزنید:
چطور از مشاور کسبوکار به بهترین شکل کمک بگیریم؟
مشاوره مدیریت چیست و چه کاربردی دارد؟