مشاوره تامین مالی و جذب سرمایه

هر کسب‌وکاری حداقل در دو مرحله به تامین مالی یا جذب سرمایه نیاز دارد: برای شروع و راه‌اندازی، برای توسعه و اسکیل آپ. اگر برای اسکیل آپ به دنبال تامین مالی هستید، خدمات جذب سرمایه فزایش مناسب شماست. مشاوران ما در تمام مراحل مدل‌سازی طرح کسب‌وکار، ارزش‌گذاری، تهیه پیچ دک، مشاوره حقوقی و مذاکره با سرمایه‌گذار شما را همراهی می‌کنند.

روش‌های تامین مالی

با تامین مالی می‌توانید هزینه‌های مربوط به رشد کسب‌وکار را فراهم کنید. برای این کار حداقل سه راه پیش روی شماست:

  1. جریان نقدی کسب‌وکار: این روش معمولا به صورت «تسویه زمان‌دار با تامین‌کننده‌ها» و «فروش به صورت پیش دریافت» استفاده می‌شود.
  2. قرض یا وام بانکی: در صورت امکان می‌توانید سرمایه موردنیاز را از خانواده و دوستان قرض بگیرید. برای وام بانکی هم به طور خلاصه باید مدارک و اسناد لازم را تهیه کنید، گردش مالی را در حساب شرکت نگه دارید و مجموعه‌ای از کوفاندرها و سرمایه‌گذارهای همراه و معتبر تشکیل بدهید. در این شرایط بانک‌ها به شما اعتبار می‌دهند و می‌توانید وام بگیرید.
  3. جذب سرمایه: یکی از بهترین و رایج‌ترین روش‌های تامین مالی در دنیا جذب سرمایه است. برای اقدام قبل از هر چیزی مقدار سرمایه موردنیاز و زمان آن را مشخص کنید؛ بیزنس پلن ۱ ساله با جزئیات، و حداقل ۵ ساله کلی را تهیه کنید؛ ارزش‌گذاری کسب‌وکار را به کمک متخصص امور مالی پیش ببرید؛ معرفی خودتان و بیزنس‌تان را به صورت فایل پیچ دک آماده کنید؛ و نهایتا سرمایه‌گذارها را براساس اولویت‌تان انتخاب کرده و مذاکره را آغاز کنید. در صورت مذاکره موفق و برای امور قرارداد حتما با مشاور حقوقی مشورت کنید.

برای بررسی عمیق‌تر می‌توانید به مطلب روش‌های تامین مالی کسب و کار سر بزنید.

جذب سرمایه با فزایش

خیلی از صاحبان کسب‌وکار با اصول جذب سرمایه گذار آشنا نیستند. در نتیجه انرژی و زمان زیادی را برای تامین مالی از دست می‌دهند و استارتاپ را در ریسک شکست می‌گذارند. برای جذب سرمایه موفق لازم است با اصول و مراحل، آماده‌سازی فایل‌ها و طرح‌های موردنیاز، نحوه ارزش‌گذاری، انتخاب سرمایه‌گذار، مذاکره و امور حقوقی آشنا باشید. مشاوران فزایش که قبلا بارها این راه را رفته‌اند همراه شما هستند تا تمام مراحل را به بهترین شکل پیش ببرید.

پرسش و پاسخ

فرآیند جذب سرمایه چند ماه زمان می‌برد؟

حداقل زمان لازم برای جذب سرمایه ۳ ماه است. ولی طبق تجربه توصیه می‌کنیم زمان بیشتری را برای این پروسه در نظر بگیرید. به طور خلاصه مرحله اول آماده‌سازی شرکت است که حداقل یک ماه زمان‌می‌برد(مواردی مثل بیزنس پلن، ارزش‌گذاری، تهیه پیچ دک و…). مرحله بعدی مذاکره با سرمایه‌گذاران است که حداقل ۲ ماه را برای مذاکرات درنظر بگیرید. بعد از توافق‌های اولیه مرحله امور اداری و حقوقی در پیش است که در عمل حدود ۱ تا ۲ ماه طول می‌کشد.

این تخمین زمانی، برای استارتاپی است که کاملا آمادگی جذب سرمایه دارد و مراحل بدون مشکل خاصی انجام شود. وگرنه ممکن است دریافت قطعی سرمایه زمان بیشتری (حتی تا یک سال) طول بکشد.

از کجا سرمایه‌گذار پیدا کنم؟

پیدا کردن سرمایه‌گذار مناسب به چند عامل بستگی دارد. مثلا میزان سرمایه مورد نیاز شما. در چک سایزهای کوچک و متوسط سرمایه‌گذاران بیشتری را می‌توانید پیدا کنید. اما در سرمایه‌های بالا (۱۰ میلیارد و بالاتر) گزینه‌های محدودتری دارید.

مورد بعدی ماهیت کسب‌وکار و صنعت شماست. خیلی از سرمایه‌گذارها در صنعت خاصی فعالیت دارند. در مجموع برای پیدا کردن سرمایه‌گذار خطر پذیر یا سرمایه‌گذار فرشته باید دنبال شبکه‌سازی و ارتباطات در صنعت خودتان باشید. همچنین می‌توانید به سرمایه‌گذاران شناخته شده‌ی کشور مراجعه کنید.

سرمایه‌گذار در ازای پرداخت چه قدر سهم می‌گیرد؟

مقدار سهم به مبلغ، نوع سرمایه‌گذاری و ارزش شرکت بستگی دارد. اما به طور کلی مقدار سهم از یک صندلی هیئت مدیره تا یک‌سوم شرکت نرمال است. فرض کنید شرکت ۶ عضو هیئت مدیره دارد. در این شرایط حداقل سهم یک عضو از هیئت مدیره ۱۶٫۶ است، و این سهم می‌تواند تا یک‌سوم شرکت یعنی تا ۳۳٫۳ باشد. در این شرایط هم سرمایه‌گذار در مدیریت نقش دارد، و هم مالک شرکت نشده و اختیارات کاملی ندارد.

توجه کنید که این مقدار برای شرایط نرمال است و نمونه‌های متفاوت هم وجود دارند. شاید هدف سرمایه‌گذاری همکاری استراتژیک یا هدف مالکیت باشد. شاید ارزش شرکت خیلی بالا باشد؛ مثلا در یک شرکت ۳۰۰۰ میلیاردی، سرمایه‌گذار حتی اگر ۵ درصد سهم بخواهد باید ۱۵۰ میلیارد سرمایه وارد کند، بنابراین معمولا سهام کمتری خواهد داشت.

مقدار سرمایه مورد نیاز استارتاپم را چطور محاسبه کنم؟

برای تخمین سرمایه باید بیزنس پلن و برنامه‌های آینده شرکت بررسی شوند. معمولا مقدار سرمایه مورد نیاز از زمان جذب تا ۲-۱ سال آینده شرکت محاسبه می‌شود.

آیا امکان دارد فقط برای یکی از مراحل جذب سرمایه مشاوره بگیریم؟

بله. اما به طور اصولی وقتی شرکتی برای جذب سرمایه مراجعه می‌کند، شرایط را به طور کامل بررسی می‌کنیم. مثلا شاید جذب سرمایه در این مرحله نیاز نباشد، یا شاید تامین مالی از روش هایی غیر از جذب سرمایه را توصیه کنیم.

چطور مذاکره موفقی با سرمایه‌گذار داشته باشم؟

نیاز اول تسلط روی اصول و فنون مذاکره است. به علاوه هر استارتاپ باید یک استراتژی برای جذب سرمایه داشته باشد و بر این اساس استراتژی مذاکره طراحی کند. مشاوران فزایش برای یک مذاکره اصولی و موفق به شما کمک می‌کنند.

فرآیند مشاوره با فزایش به چه صورت است؟

طی یک سری جلسات، منتورهای ما وضعیت شرکت شما را بررسی می‌کنند. اگر شرکت آمادگی اولیه را داشت و منتور تشخیص جذب سرمایه داد فرآیند شروع می‌شود.

ابتدا بیزنس پلن ۵ ساله تهیه می‌شود، که سال اول جزئیات ماه به ماه دارد. در ادامه مدل‌سازی بیزنس پلن و ارزش‌گذاری شرکت انجام می‌شود. در مرحله بعدی استراتژی جذب سرمایه را تهیه می‌کنیم (شامل مواردی مثل مبلغ، درصد سهم و نوع سرمایه‌گذاری). پیچ دک تهیه می‌شود و وارد مرحله معرفی به سرمایه‌گذاری می‌شویم. بعد از تشکیل جلسات با سرمایه‌گذار معمولا یک یا دو سرمایه‌گذار اظهار علاقه می‌کنند. بعد از توافق نهایی با سرمایه‌گذار، اسناد حقوقی تنظیم می‌شود و به شما مشاوره حقوقی می‌دهیم. نهایتا قرارداد بسته شده و اولین پرداخت انجام می‌شود.

فرم درخواست مشاوره

نام و نام خانوادگی(ضروری)

درباره تامین مالی و جذب سرمایه بیشتر بخوانید

16 دیدگاه برای “مشاوره تامین مالی و جذب سرمایه

    • الهه حسین پور گفته:

      سلام و وقت بخیر
      بله قطعا میشه. اما برای راه‌اندازی تنها گزینه جذب سرمایه نیست. روش‌های مختلفی برای تامین مالی وجود داره از وام بانکی تا مراکز شتابدهنده و… می‌تونید در مقاله تامین مالی تمام راه‌ها رو مطالعه کنید و ببینید چه روشی برای شما مناسب‌تره.

    • الهه حسین پور گفته:

      سلام وقت شما بخیر.
      برای توسعه استراتژی‌های مختلفی مثل رشد کلاسیک استارتاپی، بلیتزاسکیلینگ و… وجود داره. شما می‌تونید از منتورینگ اسکیل آپ استفاده کنید. شرایط کسب‌وکار شما بررسی میشه و مشاوره لازم برای توسعه در اختیارتون قرار میگیره.
      موفق باشید.

    • الهه حسین پور گفته:

      سلام وقت بخیر؛
      مقدار سهم به عواملی مثل مبلغ و نوع سرمایه‌گذاری و ارزش شرکت و… بستگی داره. به طور کلی مقدار سهم از یک صندلی هیئت مدیره تا یک‌سوم شرکت نرمال هست. اما باز ممکنه طبق شرایط یا اهداف سرمایه‌گذاری متفاوت باشه.
      موفق باشید

  1. Tala گفته:

    ما یک گروه استارتاپی در زمینه فین تک هستیم. توی این مرحله نیاز به ارزش‌گذاری دارم. شما این خدمات رو هم انجام میدین؟

    • الهه حسین پور گفته:

      سلام دوست عزیز؛
      بله ارزش‌گذاری در گروه خدمات جذب سرمایه فزایش انجام میشه.
      میتونید فرم درخواست در بالای همین صفحه رو ارسال کنید.

    • الهه حسین پور گفته:

      سلام وقت بخیر؛
      کمترین زمان لازم برای جذب سرمایه ۳ ماه هست. اما این مدت عملا بیشتر طول میکشه. حدودا ۱ یا ۲ ماه برای آماده سازی شرکت و اسناد لازم درنظر بگیرید، ۲ ماه برای مذاکره با سرمایه گذاران، و ۱ الی ۲ ماه فرآیند اداری و حقوقی. این در شرایطی هست که همه چیز روی روال پیش بره و شرکت شرایط خاص نداشته باشه.

  2. Nahid گفته:

    سلام. ببخشید میشه در زمینه پیچ دک به من کمک کنید؟ باید چه نوع دیتایی رو در این سند قرار بدم؟ ترتیبش مهمه

    • الهه حسین پور گفته:

      سلام وقت بخیر.
      چیزی که از ترتیب مهم‌تره نحوه روایت هست. سعی کنید در قالب یک ارائه فکرشده و روایی کسب‌وکار خودتون رو معرفی کنید.
      اسلایدها معمولا شامل معرفی، چشم انداز، بیان نیاز، معرفی بازار هدف و فرصت‌ها، محصول و خدمات شما برای رفع اون نیاز، مدل درآمدزایی ،معرفی تیم و دیتاهای مالی و سرمایه موردنیاز هستند.
      بله اگر به کمک نیاز داشتید می‌تونید فرم درخواست مشاوره رو در همین صفحه تکمیل و ارسال کنید.
      با آرزوی موفقیت

  3. طاها گفته:

    ما در حال حاضر یک بحران مالی در شرکت داریم. راهی هست که بشه از جریان نقدینگی حلش کرد؟ یا باید حتما دنبال سرمایه‌گذار بریم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *